Hriňová: Letné kúpalisko od otvorenia sezóny navštívilo vyše 5000 ľudí

14.07.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke kúpalisko v Hriňovej. Archív TASR.

Hriňová 14. júla (TASR) - Letná sezóna na kúpalisku v Hriňovej v Detvianskom okrese sa v porovnaní s minulým rokom rozbiehala pomalšie, čo priamo súvisí s počtom letných dní. Pre TASR to potvrdil riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Hriňová Lukáš Horník.

Dodal, že horúcich dní je oproti minulému letu menej. Tohtoročnú letnú sezónu otvorili v oddychovom areáli 1. júna. Počas prvého mesiaca ho využívali najmä školy a predškolské zariadenia z celého regiónu Podpoľania. "b," zdôraznil.

Horník doplnil, že kúpalisko má za sebou prvý turnus letného kurzu plávania, ďalšie chcú v Hriňovej organizovať počas augusta. "Pre najmenších pripravujeme animačný program a pre dospelých napríklad precvičovanie jogy i pilatesu," podotkol. Konštatoval, že k oddychu si môžu návštevníci bezplatne požičať knihu alebo časopis z knižnice pri bazénoch. Spomenul tiež, že počas leta plánujú na kúpalisku večerné plávanie pri západe slnka s hudbou a občerstvením.

Obnovené letné kúpalisko v Hriňovej po 22 rokoch otvorili pre verejnosť 30. júna 2021. Projekt spočíval v prestavbe pôvodného plaveckého bazéna a vo vybudovaní troch menších bazénov do pôvodného telesa. Vybudované sú plavecký 25-metrový bazén, relaxačný a detský bazén. Horník vlani druhú letnú sezónu kúpaliska hodnotil pozitívne. "V roku 2022 naše kúpalisko navštívilo 20.000 ľudí," uzavrel.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

10. mája - 100. výročie založenia DPO Veľký Krtíš

Oslavy založenia okresnej hasičskej organizácie

11. mája - Morovnianska podkova

furmanské preteky Handlová

11. mája - Detské krojové slávnosti

Borský Svätý Jur