TSMPD využili letné mesiace i na údržbu ihrísk či komunikácií

13.07.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Prievidza 13. júla (TASR) - Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) využili letné mesiace aj na údržbu detských ihrísk či miestnych komunikácií. Pracovníci mestskej spoločnosti tiež zabezpečujú výmenu starých svietidiel za úsporné. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

S údržbou detských ihrísk začali TSMPD ešte v máji, postupne odstránili chyby z revíznych kontrol a obnovili ochranné nátery na jednotlivých hracích prvkoch. Počas leta pracovníci vykonajú kontrolu športových ihrísk. "Následne pristúpia k výmene ochranných sietí, opravám basketbalových konštrukcií a výmene sieťok na basketbalových košoch, oprave bránkových konštrukcií a osadení futbalových sietí, vyčistení športových povrchov a podľa potreby k obnove čiar," uviedla Krajčiová.

Počas leta bude podľa nej mestská spoločnosť pokračovať s výmenou starých sodíkových žiariviek a výbojok na verejnom osvetlení za nové LED na sídlisku Zapotôčky. V závere mája ukončila výmenu svietidiel na sídlisku Kopanice. "Hlavným cieľom výmeny je úspora elektrickej energie," pripomenula Krajčiová.

Letné mesiace využijú TSMPD podľa nej i na obnovu vodorovného dopravného značenia. "V pláne je obnova priechodov pre chodcov s rozlohou približne 2000 štvorcových metrov. S obnovou začali na sídlisku Píly a ďalej pokračujú s priechodmi na frekventovaných úsekoch v meste, kde práce realizujú počas víkendu," dodala.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača