MO chce obnoviť budovy v malom areáli ÚVN
Náklady odhaduje na 11,4 milióna eur.

10.07.2023 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Bratislava 10. júla (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR chce zrekonštruovať budovy v malom areáli Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku. V súčasnosti sa priestory nevyužívajú a chátrajú. Po obnove majú slúžiť na administratívne účely a dočasné ubytovanie. Predpokladané náklady predstavujú 11,4 milióna eur. Začatie obstarávania stavby musí odsúhlasiť vláda, návrh je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

"Realizovaním tejto stavby budú zabezpečené nové administratívne priestory, vybudujú sa spevnené plochy parkovísk, komunikácií a súčasťou je aj vybudovanie ubytovacích priestorov v počte približne 30 izieb na dočasné ubytovanie z dôvodu účasti na krátkodobých špecializovaných odborných zdravotníckych kurzoch pre príslušníkov ozbrojených síl SR. Po zrealizovaní stavebných prác sa vykoná výsadba plôch zelene," načrtol rezort.

Dôvodom rekonštrukcie je nevyhovujúci stavebno-technický stav. Ako sa uvádza v návrhu, dotknuté objekty a areál budovy bývalej Ústrednej vojenskej nemocnice pôvodne slúžili ako pavilón na zdravotnícke účely. V rokoch 2005 až 2007 sa pavilón presťahoval do areálu ÚVN a budovy zostali prázdne.

Spresnenie predpokladaných nákladov na stavebné práce, ako aj termíny realizácie stavby budú závisieť od procesu verejného obstarávania.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol