Projekt Cultplay priniesol ihriská do slovenských i maďarských miest

10.07.2023 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Nové Zámky 10. júla (TASR) - Nové Zámky ukončili rozsiahli cezhraničný projekt s názvom Cultplay. Jeho výsledkom je deväť nových multifunkčných detských ihrísk na Slovensku i v Maďarsku. Mesto bolo hlavným partnerom projektu, na ktorý v rámci programu Interreg získalo nenávratný finančný príspevok z Európskej únie v hodnote viac ako 2,4 milióna eur.

Do projektu sa ako partneri zapojili aj mestá Komárno, Hurbanovo, Kolárovo, Šaľa a Svodín a v Maďarsku Komárom, Tata, Oroszlány a Kisbér. V mestách zapojených do projektu boli vybudované tematické ihriská, ktoré predstavujú repliku historického kultúrneho dedičstva zahraničnej partnerskej obce.

Návštevníci ihrísk môžu repliky pamiatok preskúmať zdolaním bezpečných lezeckých stien, šmykľaviek a ďalších herných prvkov. "V rámci areálu ponúkajú deťom množstvo doplnkových hier. Pomocou aplikácie v slovenskom, maďarskom a anglickom jazyku môžu návštevníci získať informácie o histórii regiónu a atrakciách v ostatných zapojených obciach," uviedol Miroslav Antoni z mestského úradu v Nových Zámkoch. Ako doplnil, poslednou aktivitou projektu Cultplay bolo odovzdanie multifunkčného detského ihriska v Tate v Maďarsku.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol