V Sebechleboch aj mesiac po povodni platí II. stupeň povodňovej aktivity
Podnadpis článku...

10.07.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Na snímke protipovodňové zátarasy v Sebechleboch, v okrese Krupina 9. júna 2023. FOTO TASR - Ján Krošlák.

Sebechleby 10. júla (TASR) - Aj keď v obci Sebechleby v okrese Krupina po veľkej júnovej povodni ešte stále platí II. stupeň povodňovej aktivity, jej následky už vôbec nevidieť. Život samosprávy a obyvateľov obce "už beží naplno". Pre TASR to uviedla starostka Terézia Krnáčová.

"Čo sa týka škôd na súkromnom majetku, priamo poškodené vodou boli tri rodinné domy," povedala starostka. Zasiahnuté boli aj ďalšie desiatky dvorov a hospodárskych budov.

"Čo sa týka obce, väčšie škody sme nezaevidovali. V samotnom obecnom úrade nám síce vyplavilo suterén, kde sa poškodila elektroinštalácia a zariadenie, avšak neostalo tam bahno či iné nánosy, a tak škody nie sú vysoké," doplnila. "Aktuálne sa vykonáva poisťovacia obhliadka, presné škody budú teda známe neskôr," dodala.

Sebechleby pri povodni zaplavila voda z vodárenskej nádrže nad obcou. "Nádrž je teraz neustále monitorovaná a momentálne tam prebieha kontrola," doplnila Krnáčová.

Povodeň z 9. júna v Sebechleboch zasiahla asi 50 obydlí, ako i námestie v strede dediny, kde sa nachádza aj obecný úrad.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

10. mája - 100. výročie založenia DPO Veľký Krtíš

Oslavy založenia okresnej hasičskej organizácie

11. mája - Morovnianska podkova

furmanské preteky Handlová

11. mája - Detské krojové slávnosti

Borský Svätý Jur