Nadácia PSK rozdelila ľuďom v núdzi vyše 27.000 eur

22.06.2023 | Košický kraj | Autor: M.Černý

Ilustračné foto: Archív TASR.

Prešov 22. júna (TASR) - Ďalších 71 žiadateľov v nepriaznivej životnej situácii podporila na svojom stredajšom zasadnutí (21. 6.) Správna rada Nadácie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre podporu rodiny. Celkovo rozdelila viac ako 27.000 eur. Okrem toho poskytla pomoc štyrom žiadateľom nefinančne - materiálne, a to darovaním automatickej práčky. TASR o tom informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová.

"Jednotlivci a rodiny použijú financie najmä na zabezpečenie základných životných potrieb, ako sú potraviny, ošatenie či nákup palivového dreva. Prostriedky im poslúžia aj pri nevyhnutných opravách v domácnosti, na zaplatenie nájmu a rehabilitačné pobyty," uviedla Jeleňová.

Najviac podporených rodín bolo z okresu Prešov (18) a Humenné (10). Financie pomôžu aj žiadateľom v okresoch Kežmarok (8), Levoča (7), Sabinov (7), Bardejov (5), ale aj Svidník (4), Poprad (4), Vranov nad Topľou (3), Snina (3), Stará Ľubovňa (1) a Stropkov (1).

Doposiaľ, za štyri roky fungovania, nadácia podala pomocnú ruku takmer 600 jednotlivcom a rodinám z Prešovského kraja, ktoré sa ocitli v sociálnej, ekonomickej, zdravotnej či existenciálnej núdzi. Medzi žiadateľov prerozdelila viac ako 310.000 eur. Informácie, ako požiadať o pomoc, nájdu občania na webstránke nadácie www.nadacia-psk.sk.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol