Kúpalisko Matadorka v Petržalke by malo otvoriť sezónu 24. júna

19.06.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Bratislava 19. júna (TASR) - Kúpalisko Matadorka v bratislavskej Petržalke by malo v sobotu (24. 6.) otvoriť tohtoročnú letnú sezónu. Urobí tak zrekonštruovaným 50-metrovým plaveckým bazénom, s investíciou viac ako 50.000 eur. TASR o tom informovalo občianske združenie Klub vodného póla Bratislava, ktoré areál prevádzkuje.

"Technické vybavenie pre naše bazény sme menili už v roku 2018. Tento rok sme sa sústredili na rozsiahlu rekonštrukciu dna, stien a odtokových žľabov, ktoré boli už v nevyhovujúcom stave," skonštatoval Marek Giba zo združenia.

Plavecký bazén je jediným vonkajším 50-metrovým bazénom, ktorý má hĺbku viac ako dva metre po celej svojej dĺžke. Vďaka tomu je v lete vyhľadávaný aj aktívnymi plavcami. Od tejto sezóny budú preto počas dennej prevádzky natiahnuté minimálne dve plavecké dráhy určené výhradne pre nich. Zvýšiť sa tým má bezpečnosť i pohodlie pre začínajúcich a rekreačných plavcov.

Aj napriek zvýšeniu cien energií a inflácii sa vstupné tento rok zvyšuje len mierne. Ceny permanentiek zostávajú rovnaké ako minulú sezónu. V cene vstupného je napríklad aj tobogan či možnosť zapožičania si športového náčinia na plážový volejbal, stolný tenis alebo futbal.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol