Po prvýkrát v histórii bude aj Bratislava hostiť jogu pri východe slnka
Pridá sa tak k svetovým metropolám.

16.06.2023 | Bratislavský kraj | Autor: OTS

Historicky prvý ročník podujatia Sunrise Yoga Bratislava sa uskutoční 21. júna, v deň letného slnovratu, ktorý je zároveň Medzinárodným dňom jogy. Jogová komunita na celom svete vníma tento deň ako svoj sviatok a víta ho asánami pri východe slnka. Podujatia sa vždy konajú na zaujímavých miestach, v Bratislave padla voľba na dvoranu novozrekonštruovanej Slovenskej národnej galérie. 

 

Oslava slnka a radosti

„Toto podujatie má ambíciu oslavovať nielen samotnú jogu, ale taktiež lásku, radosť a vášeň, ktoré sú symbolom leta. Atmosféra SNG je sama o sebe podmanivá a ľudia ju svojím pohybom, dychom a prítomnosťou dokážu ešte viac zintenzívniť,“ vysvetľuje Kika Peráčková, organizátorka a odborný garant podujatia, jogínka a majiteľka jogového štúdia ĀSANĪ.

 

 

Po Prahe, New Yorku, Paríži, Berlíne a ďalších svetových metropolách si budú môcť fanúšikovia jogy zacvičiť za prvých lúčov slnka 21. júna aj na Slovensku. Všetko sa začne úderom gongu presne o 4:51 ráno. Dvoch lektorov, Kiku Peráčkovú a Erika Goldschmidta, bude sprevádzať hrou na vibrafón multižánrový hudobník Stroon.

 

Jogová komunita na Slovensku rastie

Doba sa zrýchľuje a my, ľudia, podvedome túžime spomaliť. Joga je skvelým spôsobom, ako sa naladiť na prítomný okamih a spojiť so sebou samým. Naše hlavné mesto tomuto trendu vychádza v ústrety. „Mesto patrí ľuďom a preto je dôležité, aby ponúkalo to, čo hľadajú. Obľúbenosť jogy rastie, stále viac ľudí ju vyhľadáva, považujeme preto za dôležité, dať im priestor na to, čo majú radi,“ hovorí Pavel Pelikán zo spoločnosti JTRE, hlavný partner Sunrise Yoga Bratislava.

 

 

Joga sa v posledných rokoch vyvinula na trend, ktorý nasledujú nielen slovenské ženy, ale aj muži. Spĺňa požiadavky rýchlej doby – pomáha nám efektívne udržiavať telo aj myseľ v dobrej kondícii. Tento fakt potvrdzuje aj P. Pelikán: „Pre nás ako developera dáva zmysel spojenie nábrežia Dunaja, kvalitnej architektúry novej Slovenskej národnej galérie a pohybu. Radi prinášame na Slovensko nové projekty medzinárodného charakteru. Bratislava sa tak môže pripojiť k mestám ako Londýn, Paríž, Berlín, či Praha, kde má toto podujatie už tradíciu.“ 

 

Veríme, že všetci milovníci jogy  tento skorý ranný termín s úsmevom na tvári stihnú. Sú pre nich pripravené podložky na cvičenie, občerstvenie aj darčeky. Joga bude končiť okolo šiestej ráno. V dvorane si môžu jogíni posedieť asi do siedmej a vychutnať si prvé lúče slnka. Stihnú sa presunúť do práce alebo odviezť deti do školy,“ približuje Helena Tomková organizátorka Sunrise Yoga Bratislava.

 

„Joga je moje životné poslanie. Prirodzene chcem zdieľať toto nadšenie aj s ostatnými jogovými priaznivcami, preto som sa stala inštruktorkou. Verím, že 21. jún bude pre nás všetkých nezabudnuteľným zážitkom. Budem rada, ak ľudia prídu a spoločne zažijeme ten najkrajší východ slnka v jogovom opojení,“ dodáva hlavná lektorka Kika Peráčková.

 

 

SUNRISE YOGA BRATISLAVA

Joga pri východe slnka v SNG

s Kikou Peráčkovovu

 

Kedy: 21. júna o 4:51

Kde: nádvorie Slovenskej národnej galérie

Pre koho je lekcia vhodná: všetky úrovne, začiatočníkov aj pokročilých

 

Program:

4:00 – 4:45 – príchod účastníkov

4:51 – 5:51 – ranná joga pri východe slnka

6:00 -7:00 – občerstvenie a relax po cvičení

7:30 – záver podujatia

 

Lístky je možné zakúpiť na stránke predpredaj.sk. Organizátori majú pre cvičencov pripravené podložky aj občerstvenie.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol