V Ružinove predstavia svoju prácu hasiči, zdravotníci i policajti

15.06.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Bratislava 15. júna (TASR) - Možnosť spoznať prácu policajtov, zdravotníkov a hasičov ponúka podujatie Hrdinovia v Ružinove. Uskutoční sa v nedeľu (18. 6.) popoludní pred Domom kultúry (DK) Ružinov v Bratislave. Snahou je tiež posilniť dôveru obyvateľov v nich. Chýbať nebude ani prenosné planetárium či nafukovacie atrakcie pre deti a hry.

"Je dôležité si uvedomiť, aký obrovský vplyv majú naši hrdinovia na naše každodenné životy. Chceme im poďakovať a ukázať, že si vážime ich neustále úsilie a obetu," konštatuje starosta Ružinova Martin Chren.

Svoju prácu predstaví napríklad Útvar zásahovej jednotky a kynológie Mestskej polície Bratislava spolu so psovodmi. Zdravotníci z Červeného kríža predvedú rýchlu zdravotnú pomoc v rôznych simulovaných situáciách. Ružinovský dobrovoľný hasičský zbor ukáže svoje zručnosti pri zvládaní rôznych požiarových situácií. Chýbať nebude ani prezentácia hasičských vozidiel, techniky a vybavenia, ktorá sa používa pri zásahoch a likvidácii požiarov.

Podujatie uzavrie podvečerný koncert Hudby Ministerstva vnútra SR, ktorá v rámci rezortu vnútra plní úlohu protokolárneho a reprezentačného telesa. Účinkuje na oficiálnych akciách usporadúvaných rezortom či verejnými a vládnymi inštitúciami. Okrem služobného repertoáru a štandardnej literatúry pre dychový orchester tvoria repertoár aj nové a moderné aranžmány starších diel, muzikálových a filmových melódií či skladieb swingového, bigbandového a rockového charakteru.

Podujatie sa v nedeľu začína o 16.00 h, vstup je bezplatný.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol