Kúpalisko v Medzeve obnovujú

14.06.2023 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Medzev 14. júna (TASR) - Kúpalisko v Medzeve v okrese Košice-okolie plánujú túto sezónu otvoriť. Pre zlý technický stav nebolo verejnosti prístupné posledné dva roky. Ako pre TASR uviedol primátor mesta Radoslav Gedeon, v súčasnosti obnovujú bazény aj technológie na čistenie vody. Sezónu by chceli spustiť 1. júla, závisieť to bude aj od počasia.

Prevádzka kúpaliska v uplynulých rokoch nebola rentabilná pre vysoké úniky vody z bazénov. Obnovu si vyžadoval aj samotný areál. Mesto v tomto roku schválilo na rekonštrukciu bazénov a technológie investíciu vo výške 100.000 eur. Nájomca podľa primátora vynaložil ďalších niekoľko tisíc eur na rekonštrukciu bufetov a zázemia kúpaliska.

"V prvom rade sa tento rok spustila úplná rekonštrukcia bazénov, teda ich stavebná úprava a položenie novej bazénovej fólie. Ďalej dôjde k výmene technológie, teda rozvodov vody, ako aj technológie čistenia vody," povedal s tým, že nájomca okrem iného zrekonštruoval stánky s občerstvením. Pribudli tam aj nové ležadlá i slnečníky.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača