V Liptovskom Mikuláši začali stavať pumptrackový areál

12.06.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto: Archív TASR.        

Liptovský Mikuláš 12. júna (TASR) - Výstavbu pumptrackového areálu v Liptovskom Mikuláši spustili v pondelok za garážami na Alexyho ulici. Dobudovanie zhotoviteľ predpokladá na prelome augusta a septembra. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Pumptracky sú obľúbené technické trate pre jazdcov na bicykli bez pedálovania, na kolobežke, na skejtoch či inline korčuliach. Na jazdu po tratiach nie je potrebný špecializovaný bicykel," priblížil viceprimátor Ľuboš Trizna.

Asfaltovú dráhu s dĺžkou 280 metrov bude tvoriť niekoľko klopených zákrut, terénnych vĺn v uzavretých okruhoch. Najväčším ťahákom pre jazdcov bude podľa hovorkyne séria zákrut všetkých typov - trojzákruta, preskok, priamy prejazd, dvojzákruta, transfer i 180-stupňová zákruta.

Navrhnutá dráha je zložená z troch okruhov. Hlavný okruh s nízkym až stredným profilom je určený pre najširšie spektrum jazdcov. "Nebude chýbať takzvaný detský okruh s nízkym profilom, ktorý okrem najmladších môžu využiť aj začiatočníci, tento bude bezpečne oddelený od hlavnej dráhy. Na doplnkových líniách s vyšším profilom sa vyšantia pokročili jazdci," dodala hovorkyňa.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača