Bratislava: Mestská polícia naberá nové posily
Prijať chce 15 nových ľudí.

12.06.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Bratislava 12. júna (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Bratislave otvára v tomto roku druhý kurz odbornej prípravy. Prijať plánuje približne 15 ľudí. Záujemcovia o prácu môžu do polovice júla zasielať žiadosti spolu so životopismi. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie MsP Peter Borko.

"Na vybraných uchádzačov čaká test zo slovenčiny, psychodiagnostické vyšetrenie a aj fyzická previerka," ozrejmil Borko. Zároveň kandidáti, ktorí prejdú výberovým konaním, nastúpia v septembri do kurzu.

Priblížil, že noví mestskí policajti absolvujú teoretickú i praktickú výuku. "Počas tohto obdobia dostávajú študenti plat vo výške 756 eur a príspevok na stravu," podotkol. Súčasťou je aj výcvik, kde sa naučia používať donucovacie prostriedky či zasahovať proti páchateľom.

"Rovnako aj strelecká a policajno-odborná príprava," doplnil. Noví policajti podľa neho získavajú napríklad náborový príspevok, príspevok na bývanie či voľný cestovný lístok na mestskú hromadnú dopravu.
        V súčasnosti má bratislavská MsP 342 policajtov. "Stav, ku ktorému sa chceme dostať do roku 2026, je 500 kolegov," spresnil Borko. Počet policajtov sa podľa neho v priebehu niekoľkých rokov zvyšuje. "V roku 2018 sme mali len 259 kolegov v uniformách," ozrejmil.

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol