Mesto Žilina hľadá predajcov na zmodernizované trhovisko

06.06.2023 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Ilustračné foto: Archív TASR

Žilina 6. júna (TASR) - Žilinská samospráva hľadá lokálnych predajcov, ktorí majú záujem stať sa súčasťou zmodernizovaného trhoviska medzi ulicami Horný val a J. M. Geromettu. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej sa trhovisko zmení na moderný architektonický priestor s uzavretou spoločnou chodbou a štrnástimi predajnými stánkami.

Na prelome júna a júla sa podľa nej stane zo starého trhu miesto, kde si prídu na svoje najmä milovníci lokálnych produktov, čerstvej zeleniny či kávy. "Snahou projektu je priniesť rozmanitosť a vymazať negatívne vnímanie priestoru. Stane sa miestom, na ktorom nájdu Žilinčania kvalitné a čerstvé potraviny od lokálnych dodávateľov a tiež remeselné výrobky. Takýto koncept pomáha podporiť ľudí z regiónu a dáva im priestor na prezentáciu a predaj," uviedla.

Záujemcovia o predaj na trhovisku môžu vyplniť formulár, na základe ktorého mesto vyhodnotí záujem a prispôsobí priestory predajných stánkov. "Ich rozloha bude síce menšia, no budú prispôsobené na pohodlné využitie a prenajímateľom poskytnú všetko, čo pre predaj potrebujú," dodala hovorkyňa mesta.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava