Cez víkend v kúpeľoch Smrdáky otvoria letnú sezónu

25.05.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke je kinetický objekt nazvaný „Terapia“, ktorý vytvoril sochár žijúci v Bratislave, smrdácky rodák Ivan Patúc. FOTO TASR 2. 9. 2006 - Milan Soukup.

Smrdáky 25. mája (TASR) - Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Podujatie ponúkne počas celého dňa od 9.00 do 22.00 h pestrý program. Na svoje si prídu milovníci tradičných remesiel, veteránov aj kultúry. Súčasťou budú slávnostný sprievod a posviacka prameňov symbolizujúca nadchádzajúcu hlavnú kúpeľnú sezónu a blahodarné účinky minerálnej vody a bahna. "K dispozícii budú remeselné stánky, prehliadka historických vozidiel aj jazda elegancie na bicykloch v dobových kostýmoch. Podujatie sa uskutoční v samom srdci kúpeľného parku," uviedol Lidaj.

Pre návštevníkov je pripravený aj kultúrny program - swingová skupina Funny Fellows, Cigánsky diabli, detský folklórny súboj Nádej či Kúzelník Melies, vystúpia i mažoretky SPIRIT. Nebude chýbať ukážka techniky dobrovoľných hasičov. Podujatie ukončí retro párty a DJ Miles. "Pre deti budú od 11.00 h pripravení animátori, skákajúci hrad, maľovanie na tvár, poníky, bublinová a balónová šou, detská diskotéka a dokonca aj exotické vtáky," informovala Lívia Vávrová z marketingového oddelenia kúpeľov.

Obec Smrdáky, v ktorých sa kúpele nachádzajú, má 600 obyvateľov. "Máme tu nádherný park, dá sa tu prejsť po miestnych vinohradoch, pýchou je 300-ročná lipa pri Kaplnke sv. Jána Nepomuckého. Neďaleko obce stojí Miléniový kríž, na stavbu ktorého prispeli aj občania našej obce, ako i návštevníci kúpeľov," doplnila starostka obce Ingrid Tripšanská.

"Kúpele a aj samotná obec sú jedným zo základných pilierov OOCR Záhorie. Každoročne ich navštívi viac ako 50.000 klientov, ktorí okrem samotných kúpeľov objavujú aj ďalšie miesta v našom regióne, čím ich podporujú aj ekonomicky," uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

S využitím sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna sa Kúpele Smrdáky zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol