Za nového predsedu ZMOS zvolili primátora Partizánskeho J. Božika

24.05.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Bratislava 24. mája (TASR) - Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude v nasledujúcich štyroch rokoch viesť primátor Partizánskeho Jozef Božik. Za predsedu strešnej organizácie miest a obcí ho v druhom kole zvolili účastníci snemu, ktorý sa koná v Bratislave 23. a 24. mája. TASR to potvrdila poverená ústredná riaditeľka kancelárie združenia Zuzana Špačeková.

O funkciu predsedu sa uchádzalo osem kandidátov spomedzi primátorov a starostov. Do druhého kola postúpil spolu s Božikom aj starosta obce Zborov nad Bystricou Juraj Hlavatý. Božik nahradí vo funkcii šéfa ZMOS-u primátora Liptovského Hrádku Branislava Trégera.

Súčasťou snemu sú aj voľby členov kontrolnej komisie. O päť voľných miest sa uchádza 21 primátorov a starostov. V závere budú delegáti schvaľovať uznesenia 34. snemu vrátane priorít na najbližšie obdobie.

Nový šéf ZMOS-u Božik je od roku 2010 primátorom mesta Partizánske. Je tiež dlhoročným poslancom Trenčianskeho samosprávneho kraja. V kraji zastáva od roku 2017 aj funkciu podpredsedu. Od augusta 1994 do augusta 2012 bol členom politickej strany HZDS. Od septembra 2012 je nestraník. Kandidoval ako doterajší podpredseda združenia.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice