Myjava: Medzinárodný folklórny festival predstavil program 63. ročníka

22.05.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: V.Miček

Ilustračné foto: Archív TASR.

Myjava 22. mája (TASR) - Už 63. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava sa uskutoční v termíne 14. až 18. júna. TASR o tom informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Sviatok folklóru ponúkne divákom počas piatich dní viac ako 40 zaujímavých programov určených pre návštevníkov všetkých vekových kategórií. "Prvé z nich sa budú konať už v stredu 14. júna a pôjde o detské pásmo tvorené tradičnými hrami a tvorivými aktivitami na myjavskom námestí nazvané En-ten-tíčki," informoval hovorca.

Samotný program festivalu otvorí v Kultúrnom dome Samka Dudíka v piatok dopoludnia program, v ktorom vystúpia pre žiakov škôl hostia spoza hraníc. "Slávnostné otvorenie festivalu spojené s odovzdávaním Ceny festivalu je naplánované na 20.00 h a po ňom bude hlavná scéna v amfiteátri patriť zahraničným hosťom a ich programu Dedičstvo národov," uviedol Hrin.

Sobota sa začne Jarmekom pot mijafskú vežu na Námestí M. R. Štefánika. "Hlavné programy v amfiteátri sa v prvý víkendový deň začnú krátko po 16.00 h. Ako prvú si budú môcť návštevníci pozrieť súťaž ľudových hudieb o cenu slávneho myjavského primáša Samka Dudíka. Má sa na nej zúčastniť desať ľudových hudieb," informoval hovorca.

V amfiteátri ponúknu v nedeľu účinkujúci dva veľké programy. O 14.00 h to bude pásmo detských folklórnych súborov z Bratislavy, Modry a Strážnice nazvané Strýco črípkár idú! O 15.40 h to bude záverečný galaprogram myjavského sviatku folklóru s titulom Čriepky.

Festival pripravuje mesto Myjava v spolupráci s Centrom tradičnej kultúry v Myjave a SNM - Múzeom Slovenských národných rád v Myjave. Festival sa uskutoční s podporou Fondu na podporu umenia a Trenčianskeho samosprávneho kraja.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice