V obci Malá Ida v dôsledku dažďa zatopilo ulice aj dvory, problémy sú i v Bukovci

18.05.2023 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Malá Ida 17. mája (TASR) - V obci Malá Ida v okrese Košice-okolie vplyvom výdatného dažďa zatopilo v stredu popoludní ulice aj desiatky dvorov. Pre TASR to potvrdila starostka Jana Kallová. Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásila aj obec Bukovec.

"Takzvaná storočná voda stiekla z lesa do potoka - do obce a zatopila ulice a desiatky dvorov. Zabezpečili sme vrecia a piesok. Už sa pieskuje," uviedla s tým, že obec vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity. Na mieste zasahujú dobrovoľní aj profesionálni hasiči. Ako pre TASR potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, aktuálne vykonávajú práce na zabezpečení vodného toku.

Dážď spôsobil problémy aj v susednej obci Bukovec. "Vzhľadom na prívalový dážď v obci Bukovec, časť od kostola ku prítoku Ida (centrum obce), došlo k vyliatiu vodného toku Bukovec," uvádza samospráva na svojej webovej stránke s tým, že tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásili od 14.00 h pre územie obce Bukovec a na vodnom toku Bukovec (prítok Ida).

Podľa starostky Lýdie Mikulovej sa už situácia v tejto obci oproti predchádzajúcim hodinám upokojila. "Rýchlo sme nasadili stroje, ale ešte máme niekoľko miestnych komunikácií, ktoré nie sú odpratané. Škody vznikli aj vo dvoroch domov, kde sú nánosy bahna. Riešime to postupne," uviedla pre TASR.

Za posledných 24 hodín sa vyskytli zrážky na celom území Slovenska.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača