Kúpele Sliač otvoria sezónu kultúrnym programom a sprístupnením kúpaliska

17.05.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke Kúpeľný hotel Palace počas znovuotvorenia kúpeľov po zimnej odstávke v Kúpeľoch Sliač 1. marca 2023. FOTO TASR - Ján Krošlák.

Sliač 17. mája (TASR) - Kúpele Sliač otvoria v sobotu (20. 5.) letnú kúpeľnú sezónu. V areáli kúpeľov sa uskutoční kultúrny program a do prevádzky uvedú aj termálne kúpalisko.

"Otvorením letnej kúpeľnej sezóny sa oficiálne začne celosezónne obdobie známe ako Sliačske kultúrne leto, ktoré Kúpele Sliač spolu s mestom Sliač a oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko zaplnia kultúrnym a voľnočasovým programom," informujú kúpele.

Počas soboty od 13.00 h si obyvatelia a návštevníci mesta môžu užiť mobilný koncert swingovej kapely Funny Fellows.  V úvode programu na nádvorí spoločenskej dvorany Hotela Palace si kúpele zaspomínajú na obdobie svojej najväčšej slávy, keď za sprievodu 34-členného orchestra Vojenskej hudby Banská Bystrica zaznejú tóny inšpirované 30. a 40. rokmi 20. storočia.

Návštevníkov následne čaká pestrý program, v ktorom nebudú chýbať hudobné kapely, tanečné workshopy, tvorba figurálnych sôch či detská čitáreň. "Nové divadlo z Nitry odohrá Kocúra v čižmách a pre tých úplne najmenších je pripravené Akvabatolárium v podaní Bábkového divadla na Rázcestí," pripomínajú organizátori.

V Palace Galérii sa o 16.00 h uskutoční vernisáž výstavy a v Spoločenskej miestnosti a čitárni KH Palace privítajú návštevníkov ďalšie dve umelecké výstavy. Hudobný program vyvrcholí o 18.30 h vystúpením kapely Peter Bič Project.

V nedeľu štartuje v kúpeľoch cyklus promenádnych koncertov v Hudobnom pavilóne Palace na nádvorí, ktorému bola prinavrátená jeho historická podoba.

Ako kúpele ďalej informujú, prostredie parku, v ktorom bude celodenný program prebiehať, prešlo počas uplynulej zimy rozsiahlejšou revitalizáciou. Odstránili sa nebezpečné a náletové dreviny a postupne sa obnovuje aj mobiliár parku.

Kúpele Sliač sa okrem samotných príprav na otvorenie leta v ostatnej dobe venovali aj investíciám do úprav  zveľadenia svojich priestorov, ako aj kúpeľného areálu. Zrekonštruovaná kúpeľná kaviareň dostala späť svoj historický názov Palace Club, reštaurácia a kaviareň Palace Galéria sa pýši výstavou historických obrazov z bohatého depozitára kúpeľov. Doplnili a modernizovali sa aj ďalšie priestory a najmä kapacity na poskytovanie gastronomických služieb a rýchleho občerstvenia.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava