Piešťanské letisko bude hostiť Festival letectva už tretíkrát

15.05.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke lietadlo Turbolet L-410 UVP E20 OM–BYC je vystavené na Festivale letectva v Piešťanoch v sobotu 7. mája 2022. FOTO TASR - Lukáš Grinaj.

Piešťany 15. mája (TASR) - Tretí ročník Festivalu letectva sa na piešťanskom letisku bude konať počas nadchádzajúceho víkendu (20. - 21. 5.). Aj v tomto roku ho pripravuje Slovenská letecká agentúra v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom (TTSK), ktorý je majoritným akcionárom letiska.

"Pre všetkých jeho návštevníkov je pripravený dvojdňový program, ktorý vyvrcholí unikátnou nočnou leteckou šou. Tá zažila slovenskú premiéru pred rokom na rovnakom mieste. Využívame takto ďalšiu možnosť, ako zviditeľniť letisko a rozvíjať cestovný ruch v regióne," povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.

Hlavný program je naplánovaný na sobotu od 15.00 h. Tradičnými účastníkmi budú lietadlá Vzdušných síl Ozbrojených síl (OS) SR, letka Ministerstva vnútra SR a OS predvedú aj techniku pozemných síl. Vo vzduchu sa okrem domácich pilotov predstavia aj letecké esá z Česka, Maďarska, Poľska, Veľkej Británie a ďalších krajín. Večerný program pozostáva z leteckej šou s dronmi, lasermi a pyrotechnikou. Novinkou je koncept zábavných a vzdelávacích atrakcií pre rodiny s deťmi pod názvom Detský letecký festival.

V rámci areálu letiska budú svoju činnosť prezentovať aj organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK a priestor dostane aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj. "Vďaka podpore TTSK budú všetky atrakcie na letisku i v detskej zóne bezplatné," doplnil Viskupič.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice