B. Štiavnica: Podujatia na podporu postihnutých požiarom priniesli 13.000 eur

15.05.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke požiarom postihnuté domy v Banskej Štiavnici: Archív TASR.

Banská Štiavnica 14. mája (TASR) - Približne 13.000 eur vybralo mesto Banská Štiavnica ako výťažok zo série benefičných podujatí, ktoré sa uskutočnili v uplynulých týždňoch v meste na podporu subjektov, ktoré utrpeli marcovým požiarom.

"Prostriedky budú, respektíve už niektoré aj boli poukázané na verejnú zbierku mesta. O ich rozdelení rozhodnú poslanci mestského zastupiteľstva, návrh spracuje primátorka," uviedol pre TASR vedúci odboru kultúry, športu a mediálnej komunikácie na Mestskom úrade v Banskej Štiavnici Rastislav Marko. "Prostriedky budú použité aj pre súkromné subjekty," doplnil.

V Banskej Štiavnici sa koncom apríla uskutočnil benefičný koncert Jaromíra Nohavicu, v máji to boli dve benefičné podujatia Kvapky umenia pre Štiavnicu. V súčasnosti navyše prebieha prostredníctvom sociálnej siete aj predaj umeleckých diel s motívom mesta.

Požiar v historickom centre Banskej Štiavnice vypukol 18. marca dopoludnia v jednej z historických budov, postupne sa rozšíril a poškodil sedem objektov. Na mieste udalosti zasahovali desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov, vojaci i dobrovoľníci. Polícia v súvislosti s požiarom začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol