Prievidza: Športové akcie s menšou účasťou nebudú musieť organizátori ohlasovať

09.05.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Prievidza 8. mája (TASR) - Verejné športové podujatia na území mesta Prievidza, ktoré podľa očakávaní navštívi menej ako 300 divákov, nebudú musieť ich organizátori ohlasovať samospráve. Zmenu umožnilo nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o podmienkach organizácie takýchto podujatí. Normu na svojom rokovaní koncom apríla prijali mestskí poslanci.

"Mesto môže v zmysle zákona upraviť oznamovacie povinnosti pre organizovanie športových podujatí. Samospráva preto v nadväznosti na to prijala VZN," uviedol vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik.

V zmysle VZN podľa neho môže mesto zúžiť, respektíve vylúčiť oznamovaciu povinnosť pre organizáciu športových akcií s účasťou do 300 ľudí, teda presne 299 účastníkov.

Samospráva si v nadväznosti na prijatú normu môže od organizátora podujatia vyžiadať informácie v potrebnom rozsahu v medziach zákona.

Nariadenie sa nevzťahuje na rizikové podujatia, podujatia s osobitným režimom, konané mimo športoviska, ako i podujatia, na ktorých sa predpokladá účasť 300 a viac divákov.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača