Zlaté Moravce obnovujú evidenciu psov

03.05.2023 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Zlaté Moravce 3. mája (TASR) - Mesto Zlaté Moravce obnovuje evidenciu všetkých psov, ktoré sa na nachádzajú na území mesta. Za neprihlásenie psa hrozí občanom vysoká pokuta, upozorňuje radnica.

Počet prihlásených psov v meste každoročne klesá. Niektorí majitelia chovajú psy trvale v meste alebo v bytovom dome, ale prihlásených ich majú v niektorej z okolitých obcí alebo v rodinných domoch, kde sú dane za psa podstatne nižšie, zdôvodnil obnovu evidencie magistrát. Mnohí chovatelia psov ich nemajú zaregistrovaných vôbec. Mesto preto vyzýva všetkých držiteľov psov, aby v náhradnom termíne do 30. júna 2023 prihlásili psa do evidencie a podali priznanie k dani za psa.

Ak pes nebude prihlásený do evidencie do 30. júna a následne bude kontrolou zistené porušenie tejto povinnosti, držiteľovi psa budú po tomto termíne udelené dve pokuty. Za priestupok je pokuta do výšky 165 eur, pokuta za nepodanie priznania k dani za psa je vo výške minimálne piatich eur, maximálne do výšky daňovej povinnosti.

Po náhradnom termíne na prihlásenie psov do evidencie a aktualizovaní všetkých zmien budú údaje z databázy premietnuté do mapovej aplikácie, v ktorej bude zobrazená vizualizácia požadovaných informácií a bude zverejnená na stránke mesta. Každý obyvateľ bude môcť skontrolovať, či uvedené údaje odrážajú skutočnosť. Od zverejnenia zoznamu očakáva samospráva väčšiu prehľadnosť v evidencii psov, ale aj väčšiu zodpovednosť a platobnú disciplínu chovateľov psov.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol