Priestory ZŠ Dobšinského v Prievidzi rekonštruujú

02.05.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Prievidza 2. mája (TASR) - Samospráva Prievidze začala v týchto dňoch s rekonštrukciou troch vybraných miestností na Základnej škole s materskou školou (ZŠ s MŠ) na Ulici P. Dobšinského. Úpravami rozšíri kapacity tried a učební pre deti zo ZŠ na Ulici P. Šafárika, ktoré sa tam od septembra pre rušenie školy presunú. Informovala hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Triedu pre tretí ročník vytvoria v ZŠ s MŠ zo školskej kuchynky pri pobočke mestskej knižnice. "V miestnosti sa vymenili a doplnili LED svetlá, urobila nová omietka, trieda dostane novú podlahu. Máme pripravenú aj novú školskú tabuľu na fixky aj kriedu, ktorá bude namontovaná v závere rekonštrukcie," popísala riaditeľka školy Jana Polakovičová. Počas leta podľa nej pribudne v triede i interaktívna tabuľa a celé vybavenie zo ZŠ Šafárika.

Kuchynku škola vybuduje z miestnosti, ktorá slúžila na zber papiera a pre upratovačky. Nová kuchynka bude mať nové rozvody elektriny, ktoré zabezpečia fungovanie dvoch nových teplovzdušných rúr a dvoch indukčných platní, tiež nové prívody vody na výlevky. Zároveň dôjde k opravám stien a výmene pôvodného obkladu. Zariadenie z pôvodnej kuchynky následne doplní vybavenie zo ZŠ Šafárika.

"Treťou prerábanou miestnosťou je učebňa fyziky na druhom poschodí, z ktorej bude bežná trieda pre siedmy ročník. Keďže počet hodín fyziky a chémie je nízky, postačí škole len odborná učebňa chémie," vysvetlila Polakovičová.

Aj v tejto miestnosti sa podľa nej robia úpravy vody, opravujú sa steny, krivá podlaha sa vylievala nivelizáciou a dá sa nové linoleum. Zariadenie triedy bude následne dovezené zo ZŠ Šafárika.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol