Podujatie S Vesnou na vodu otvorilo vodácku sezónu v Trnavskom kraji

02.05.2023 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Ilustračné foto: Archív TASR.

Trnava 1. mája (TASR) – Podujatie S Vesnou na vodu otvorilo vodácku sezónu v Trnavskom kraji. Cieľom podujatia bolo upozorniť na zážitky, ktoré tunajšie rieky ponúkajú. TASR o tom informoval Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.

Nielen skúsení vodáci, ale aj nováčikovia a rodiny s malými deťmi splavili Malý Dunaj, Dunajské ramená a Váh v úseku medzi Sokolovcami a Hlohovcom. "Trnavský kraj je rozmanitý a každá z riek, na ktorých sa začala vodácka sezóna, je iná. Podujatie upriamuje pozornosť na túto rozmanitosť. Chceme, aby návštevníci Trnavského kraja vedeli, aké bohatstvo tu v podobe vodných tokov máme, a aké zážitky počas vodáckej sezóny naše rieky ponúkajú," uviedla riaditeľka KOCR Trnavský kraj Agáta Mikulová.

Na príprave prvých jarných splavov sa podieľali oblastné organizácie cestovného ruchu Žitný ostrov, Matúšova zem a Rezort Piešťany spolu s miestnymi splavovateľmi, ktorí pre záujemcov zabezpečujú všetko potrebné na vodné výlety počas celého leta. "Podujatím sme zahájili vodácku sezónu v kraji. Mal som možnosť zažiť prvý jarný splav Dunajských ramien a tento zážitok môžem každému odporučiť," doplnil podpredseda Trnavského samosprávneho kraja Rastislav Mráz.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača