Na Zochovej divadelnej Revúcej sa predstaví 12 divadelných súborov

28.04.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Revúca 28. apríla (TASR) – Na 48. ročníku krajskej súťaže a prehliadky neprofesionálneho divadla Zochova divadelná Revúca sa predstaví 12 divadelných súborov z Banskobystrického kraja. TASR o tom informovala Darina Kišáková, riaditeľka Gemersko-malohontského osvetového strediska (GMOS), ktoré je organizátorom podujatia.

Krajská súťaž a prehliadka neprofesionálneho divadla sa koná od piatka do nedele (30. 4.) v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Revúcej. "Prehliadky sa zúčastnia divadelné kolektívy postupujúce z regionálnych kôl súťaží konaných v Banskobystrickom kraji. Divadelné predstavenia bude hodnotiť odborná porota, ktorá určí aj kolektívy postupujúce do celoštátnych súťaží," uviedla Kišáková.

Na podujatí sa predstavia štyri divadelné kolektívy mladých, a to zoskupenia z Rimavskej Soboty, Lučenca a Slovenskej Ľupče. Neprofesionálne divadlo dospelých budú na krajskej prehliadke reprezentovať kolektívy z Lučenca, Cinobane, Novej Bane, Veľkého Krtíša, Medzibrodu, Brezna, Rimavskej Soboty a Kremnice.

Zochova divadelná Revúca je pomenovaná po Ivanovi Branislavovi Zochovi. V Revúcej pôsobil ako profesor Prvého slovenského gymnázia, kde vybudoval bohaté fyzikálno-chemické zbierky, no venoval sa tiež písaniu divadelných hier. Realizáciu podujatia finančne podporili Národné osvetové centrum a Banskobystrický samosprávny kraj.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol