Amatérski divadelníci súťažia na krajskej prehliadke v Trebišove

20.04.2023 | Košický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Trebišov 20. apríla (TASR) – Ochotnícke divadelné súbory z Košického kraja sa vo štvrtok a piatok (21. 4.) predstavia na 25. ročníku Divadelného Trebišova. Ide o krajskú súťažnú prehliadku amatérskeho divadla mladých a dospelých.

"Na prehliadke sa zúčastní šesť ochotníckych divadelných súborov z Trebišova, Michaloviec, Košíc a Spišskej Novej Vsi, ktoré budú zaradené do prúdov súčasného i tradičného divadla," informovalo Múzeum a kultúrne centrum južného Zemplína, ktoré podujatie organizuje. Malá krajská scénická žatva ochotníckych súborov sa koná v priestoroch divadelnej sály Mestského kultúrneho strediska v Trebišove.

Víťazi postúpia na celoštátnu súťažnú prehliadku Belopotockého Mikuláš v Liptovskom Mikuláši a Festival divadla mladých - FEDIM 2023 v Tisovci.

Vyhlasovateľom a odborným garantom súťaže je Národné osvetové centrum Bratislava, spoluorganizátorom podujatia je aj mesto Trebišov. Súčasťou je i výstava Festival festivalov - vetva slovenského ochotníckeho divadla s tematickou prednáškou.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol