R. Sobota: Novinári stredoškolákom predstavia prácu v regionálnej žurnalistike

20.04.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke vyhodnotenie celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolákov a vysokoškolákov Štúrovo pero 2016 v Krajskej knižnici Ľ. Štúra vo Zvolene 23. apríla 2016. FOTO TASR - Branislav Račko.

Ilustračné foto: Archív TASR.

Rimavská Sobota 20. apríla (TASR) – V priestoroch mládežníckeho centra Space v Rimavskej Sobote sa vo štvrtok koná konferencia pre študentov stredných škôl zameraná na regionálnu žurnalistiku. TASR o tom informoval novinár a študent žurnalistiky Matej Hank, ktorý podujatie organizuje.

Na konferencii budú viacerí novinári či zástupcovia regionálnych médií z regiónov Gemer-Malohont a Novohrad hovoriť o výhodách i nevýhodách regionálnej žurnalistiky či o možnostiach štúdia žurnalistiky a masmediálnej komunikácie na Slovensku. Na podujatí sa zúčastnia študenti gymnázií v Tisovci a Rimavskej Sobote aj žiaci rimavskosobotskej obchodnej akadémie.

"Dúfam, že študentom táto konferencia niečo dá a ak sa ešte nevedia rozhodnúť, akým smerom sa vybrať v živote a zaujímajú ich humanitné vedy, tak si aj vďaka tomuto dňu strávenému s novinármi možno povedia, že by sa chceli vybrať touto cestou," skonštatoval Hank.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol