TTSK začal poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti

17.04.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Trnava 17. apríla (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti v kraji. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Služby sú určené čiastočne alebo úplne imobilným pacientom, ktorí potrebujú odbornú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť a nemôžu sa samostatne dostaviť na ošetrenie alebo rehabilitáciu. Záujemcovia sa môžu registrovať prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke.

"V októbri minulého roka sa samosprávny kraj opätovne stal poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, a to vďaka otvoreniu zdravotníckeho strediska na Študentskej ulici v Trnave. Postupne rozširujeme ponuku týchto služieb. Okrem ambulancie všeobecného lekára pre dospelých a kardiológie sme začali poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Je určená pre chronicky chorých pacientov, ale aj pacientom pri náhlych či krátkodobých chorobách, po prepustení z hospitalizácie, po operáciách, prípadne po zákrokoch v rámci jednodňovej chirurgie, ktoré vyžadujú následnú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Domáca ošetrovateľská a rehabilitačná starostlivosť sa poskytuje na návrh lekára. Ak pacient spĺňa kritériá, môže o ošetrenie požiadať cez kontaktný formulár na www.zdravazupa.sk. "Ambíciou je, aby sa starostlivosť o doliečovaných, chronicky ťažko chorých a zomierajúcich pacientov stala dostupnejšou. V tejto oblasti napredujeme a môžeme poskytovať aj tento typ ošetrovateľskej starostlivosti. Pomôžeme tak chorým, ako aj ich príbuzným," uviedla riaditeľka odboru zdravotníctva TTSK Lucia Šmidovičová.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača