Cestu treba opraviť až do Malaciek
Podľa primátora rekonštrukciu cesty medzi Rohožníkom a Malackami je treba urobiť komplexne.

29.01.2018 | Bratislavský kraj | Autor: Ján Lašák

Rekonštrukciu cesty medzi Rohožníkom a Malackami nemožno dokončiť pred vstupom do okresného mesta. Zdôraznil to primátor Malaciek Juraj Říha, ktorý upozorňuje na nevyhnutnosť zrekonštruovať i nadväzujúci úsek prechádzajúci cez obytnú zónu Malaciek.

Upozornil, že ak by sa tak nestalo, projekt rozšírenia by de facto išiel proti záujmom obyvateľov Malaciek. „Rozšírená komunikácia zmodernizovanej cesty by sa totiž na území mesta zmenila na komunikáciu v zúženom profile. Vytváral by sa nebezpečný lievik, navyše ak teraz platí zákaz obojsmerného tranzitu nákladnej dopravy, po rozšírení cesty by bol opäť spustený, čo by zvýšilo intenzitu dopravy," zdôraznil.

V súčasnosti po ceste prejde 2500 áut denne, po rozšírení cesty medzi Rohožníkom a Malackami je predpoklad zdvojnásobenia tejto intenzity. "Je potrebné si uvedomiť, čo to bude znamenať na tom nadväzujúcom kilometrovom úseku v obytnej zóne mesta, v ktorej sa navyše nachádza aj nemocnica. Okrem toho tento úsek vedie k existujúcemu napojeniu na diaľnicu, kde sa už v súčasnosti vytvárajú kolóny,“ naznačil primátor Malaciek.

Považuje preto za nevyhnutné, aby sa na pôde Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý bude z eurofondov realizovať modernizáciu a rozšírenie súčasnej komunikácie medzi Malackami a Rohožníkom, spustil proces aj na zrekonštruovanie úseku v zastavanom území.

"Keďže projekt rozšírenia cesty do Rohožníka ide pomaly do realizačnej fázy, musíme konať rýchlo, lebo potrebujeme nastaviť i financie a rozpočet," povedal malacký primátor.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava