Budúcim stredoškolákom školy predstavia svoje odbory a činnosť

23.02.2023 | Prešovský kraj | Autor: TASR

ILustračné foto: Archív TASR:

Prešov 23. februára (TASR) - Stredné školy z prešovského regiónu a firmy zapojené do duálneho systému vzdelávania sa vo štvrtok predstavia na spoločnej výstave. Žiakom končiacich ročníkov základných škôl počas nej odprezentujú ponuku odborov, respektíve výrobné portfólio. Jedným z organizátorov tretieho ročníka výstavného podujatia je aj Prešovský samosprávny kraj (PSK). TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Daša Jeleňová.

Na výstave, ktorá sa uskutoční v priestoroch Spojenej školy na Ulici Ľ. Podjavorinskej v Prešove, svoju činnosť formou prezentačných stánkov, workshopov, ale najmä výmeny informácií predstaví 22 stredných škôl a päť zamestnávateľov zapojených do duálu.

"Tretí ročník podujatia Kam po základnej škole odštartuje o 9.00 h. Priestory školy sa otvoria pre skupiny žiakov končiacich ročníkov základných škôl, výchovných poradcov škôl, ale aj rodičov budúcich prvákov na stredných školách. A to nielen z Prešova, ale aj jeho okolia," uviedla Jeleňová.

Na výstave bude konkrétne predstavený výchovno-vzdelávací proces 14 prešovských stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je PSK. Rovnako sa predstavia prešovské cirkevné školy, súkromné stredné školy a konzervatórium.

Svoju produkciu a činnosť, ale najmä spoluprácu v oblasti duálneho systému vzdelávania, priblížia zamestnávatelia Garret Motion Slovakia, Ingmetal, Lear Corporation Seating Slovakia, Spiena a Gohr.

Prešovská krajská samospráva pripravila výstavu Kam po základnej škole v spolupráci s mestom Prešov, Regionálnym úradom školskej správy v Prešove a Centrom poradenstva a prevencie Prešov.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava