Súkromný investor plánuje vo Veľkých Bieliciach výstavbu rodinných domov

14.02.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Partizánske 14. februára (TASR) - Súkromný investor plánuje v partizánskej mestskej časti Veľké Bielice zrealizovať individuálnu bytovú výstavbu (IBV). Projekt pod názvom Bielická oáza počíta s výstavbou 31 rodinných domov s potrebnou infraštruktúrou.

"Súčasťou projektu bude taktiež vybudovanie potrebnej infraštruktúry v podobe napojenia objektov na všetky inžinierske siete a vybudovanie hlavnej prístupovej komunikácie k objektom a jej napojenie na ulicu Železničná," uviedla spoločnosť ARDIS ZH v zámere, ktorý predložila orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Rodinné domy plánuje firma umiestniť na pozemkoch, ktoré sú v súčasnosti evidované ako orná pôda a uskutočňuje sa na nich poľnohospodárska činnosť. Pred začatím stavebnej činnosti, respektíve vydaním stavebného povolenia investor požiada o vyňatie týchto pozemkov z fondu poľnohospodárskej pôdy. Pri prvej etape projektu počíta investor s celkovou plochou zaberaného územia približne 21.000 štvorcových metrov.

Celá výstavba je dispozične rozdelená na dve plošne približne rovnaké celky rozdelené cestnou komunikáciou, ktorá bude napojená na Železničnú ulicu. Súčasťou jednotlivých rodinných domov budú podľa neho zároveň tri parkovacie miesta pre každý dom, teda pôjde celkovo o 93 parkovacích miest.

Investor chce projekt do budúcna ešte rozšíriť, zámer tak podľa neho počíta aj s prípravou napojenia na inžinierske siete pre ďalšie etapy.  "Projekt zabezpečí poskytnutie kapacít na bývanie a zlepšenie kvality života obyvateľom mesta Partizánske," skonštatovala spoločnosť v zámere.

Umiestnenie IBV v lokalite Veľkých Bielic odôvodnila dobrou nadväznosťou na dopravnú infraštruktúru, vhodným pozemkom rovinatého charakteru s vyhovujúcou veľkosťou a tvarom, prítomnosťou a dobrou dostupnosťou všetkých zdrojov energií a vodného hospodárstva, ako i možnosťou vytvoriť ucelenú kompaktnú obytnú zónu. Zámer je podľa firmy v súlade s územným plánom mesta.  Náklady na realizáciu investície firma v zámere neuviedla, špecifikuje ich v ďalších stupňoch povoľovania.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača