Sprievodný program podujatí pripomenie výročia mesta Prievidza

09.02.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Na snímke otvorenie výstavy fotografov Zuzany Holánovej a Daniela Laurinca Afriktivity na Námestí slobody v Prievidzi. FOTO TASR - Pavol Remiaš.

Prievidza 9. februára (TASR) - Mesto Prievidza pripravuje i v tomto roku viacero tradičných príležitostných trhov. Sprievodné programy v rámci podujatí budú odkazovať i na dve výročia mesta, ktoré si v tomto roku pripomína, a to prvú písomnú zmienku a udelenie privilégií. Informovala o tom referentka kancelárie primátorky Michaela Beňadiková.

"Po pandemickej prestávke plánuje samospráva v tomto roku realizovať príležitostné trhy v plnom rozsahu, ktoré návštevníkom ponúknu sezónny sortiment, miestnu gastronómiu i tematický kultúrny program," uviedla Beňadiková.

Prievidza si v tomto roku podľa nej pripomína 910. výročie prvej písomnej zmienky a 640. výročie udelenia mestských privilégií. "Sprievodné programy v rámci mestských podujatí tak budú bohatšie a budú korešpondovať s historickými reáliami, ktoré mali výrazný vplyv na rozvoj mesta," skonštatovala.

Samospráva pripravuje viacero príležitostných trhov, v apríli to budú veľkonočné trhy, v auguste Prievidzské hody. Začiatok septembra bude patriť Baníckemu jarmoku, sortiment k pamiatke zosnulých bude mesto ponúkať od konca októbra do začiatku novembra, vianočné trhy sa v tomto roku uskutočnia od 13. do 23. decembra.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača