Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získalo ďalších 24 držiteľov

01.02.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Najlepšie gemerské guľky pripravili 7. júna 2014 počas Dní mesta Jelšava členovia tímu z Magnezitoviec. FOTO TASR - Ján Siman.

Rimavská Sobota 1. februára (TASR) – Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získalo ďalších 24 držiteľov, z toho 20 výrobcov a štyria poskytovatelia služieb. Slávnostné udeľovanie certifikátov sa uskutočnilo v sobotu (28. 1.) v Dome osvety v Rimavskej Sobote. TASR o tom informovala marketingová koordinátorka oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer Lucia Vargová.

Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získali napríklad výrobcovia paličkovanej čipky, medu, keramiky, modrotlače, kožených, drevených či drotárskych výrobkov i domácich sirupov. Označenie regionálneho produktu získala aj súťaž vo varení gemerských guliek, ktorá sa každoročne koná v meste Jelšava, či samotné Revúcke guľky od Súkromnej strednej odbornej školy v Revúcej.

"Ochranná známka, ktorú tieto produkty alebo služby získali, je zárukou toho, že sa vyrábajú v regióne Gemer-Malohont a že spĺňajú prísne hodnotené kritériá. Cieľom značky je podporiť miestnych výrobcov alebo poskytovateľov služieb, ktorí sa podieľajú na rozvoji regiónu a budovaní jeho dobrého mena," uviedla Vargová.

Súčasťou slávnostného udeľovania certifikátov v Dome osvety bolo okrem prezentácie tvorby remeselníkov a ochutnávky regionálnych špecialít aj odovzdanie pomyselného žezla novému koordinátorovi značky Regionálny produkt Gemer-Malohont. Garantom a koordinátorom regionálnej značky bola doposiaľ Miestna akčná skupina Malohont, úlohu teraz prebrala práve OOCR Gemer.

Regionálne značenie v regióne Gemer-Malohont zasahuje územie okresov Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava a časť okresu Poltár. Regionálnou značkou bolo doposiaľ certifikovaných 64 výrobkov či služieb, ktoré napomáhajú k zachovávaniu pôvodnej remeselnej výroby a prezentujú regionálne tradície.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava