V Považskej Bystrici spustili petíciu za zachovanie dvoch prevádzok pošty

18.01.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto: Archív TASR.

Považská Bystrica 18. januára (TASR) - V Považskej Bystrici odštartovali petíciu za zachovanie dvoch kamenných prevádzok Slovenskej pošty na sídlisku Lány a Rozkvet. Ich zrušenie avizovala pošta od 1. februára. V takmer 40-tisícovej Považskej Bystrici tak zostanú štyri pošty, z nich dve sú v mestských častiach. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor mesta Karol Janas.

"Ani po rokovaniach s vedením Slovenskej pošty a našej ponuke, aby sa presťahovali do mestských priestorov za symbolické nájomné jedno euro, svoj postoj nezmenili. Ohrádzajú sa ekonomickou analýzou a neefektívnou prevádzkou. Aj preto sme si na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám vyžiadali spomínanú analýzu za prevádzku pošty Lány a Rozkvet. Zároveň sme si vyžiadali aj analýzy obdobných poštových prevádzok v iných mestách, aby sme vedeli porovnať ich vyťaženosť," uviedol Janas.

Ako dodal, petičné hárky je možné si stiahnuť z webovej stránky mesta a vyplnené ich môžu obyvatelia nosiť na podateľňu mestského úradu do piatka 27. januára.

Generálny riaditeľ Slovenskej pošty Ľubomír Mindek zdôvodnil zatvorenie pôšt faktom, že takmer všetky služby, na ktoré boli obyvatelia doteraz zvyknutí, vybavia u poštárky či poštára, prípadne prostredníctvom poštového kuriéra.

"Cez poštového doručovateľa a kuriéra dostanú obyvatelia list aj balík, kuriér môže prevziať expres zásielku. Doručovateľ prinesie dôchodok ako doteraz, kúpiť sa dajú poštové známky či žreby, a dokonca si záujemcovia môžu zriadiť aj osobný účet," doplnil Mindek.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol