Ružomberok: Za stravu v mestských školách si rodičia priplatia

16.01.2023 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Ružomberok 16. januára (TASR) – Stravné v mestských materských a základných školách v Ružomberku od januára zdraželo. Rodičia detí si tak po novom priplatia. Informoval o tom hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík s tým, že stravné museli zvýšiť pre nárast cien potravín a energií v jedálňach.

"Mesačné výdavky za stravovanie dieťaťa v materskej škole sa navýšili približne o osem eur. Pri žiakoch prvého stupňa základnej školy je to o 6,40 eura, na druhom stupni o 8,80 eura," priblížil Miškovčík.

Primátor mesta Ľubomír Kubáň podotkol, že zvýšené ekonomické výdavky rodín v meste sa tento rok snažili zmierniť aspoň tým, že sa nedvíhajú miestne dane a poplatky. "Rodiny, ktoré sú v hmotnej núdzi a majú deti v základných a materských školách, mohli zároveň požiadať mesto o dotáciu na stravu a učebné pomôcky," uviedol.

Všeobecne záväzné nariadenie, ktoré upravuje výšku stravného, prijalo mestské zastupiteľstvo na decembrovom rokovaní. Hovorca zdôraznil, že Ružomberok nie je jediné mesto, ktoré muselo pristúpiť k takémuto kroku. "Zvýšenie cien stravného sa dotýka viacerých samospráv na Slovensku. Dôvodom je úprava finančných pásiem na nákup potravín na jedno jedlo," vysvetlil.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice