Výstavba nájomného domu v Bánovciach nad Bebravou sa predražila

16.01.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Bánovce nad Bebravou 16. januára (TASR) - Výstavba mestského nájomného bytového domu na sídlisku Dubnička v Bánovciach nad Bebravou sa predražila. Navýšenie ceny o takmer 350.000 eur ovplyvnila inflácia i nárast cien stavebných materiálov. Dodatok k zmluve, ktorý radnica uzavrela s dodávateľom, ešte nie je účinný.

Zmluvu na projektovú dokumentáciu a výstavbu nájomného domu s 22 bytmi na Svätoplukovej ulici uzatvorila radnica s dodávateľom stavby ešte v roku 2021. V zmysle štvrtého dodatku k zmluve o dielo má po novom zaplatiť 1.823.956 eur, vyplýva z oznámenia, ktoré samospráva uverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

"Vyššie náklady ovplyvnili skokový nárast cien stavebných materiálov, ktoré v porovnaní s rovnakým štvrťrokom 2021 vzrástli podľa údajov Štatistického úradu SR za prvý štvrťrok 2022 o 25,5 percenta, inflácia a iné makroekonomické a mikroekonomické skutočnosti objektívnej povahy," vysvetlila radnica.

Bytový dom plánuje mesto financovať z dotácie od Ministerstva dopravy SR a úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Navýšením úveru na obstaranie nájomných bytov od jeho poskytovateľa - ŠFRB podmienila radnica i nadobudnutie účinnosti štvrtého dodatku k zmluve o dielo. Dodávateľom stavby je HYDROS Bánovce, spol. s.r.o so sídlom v Bánovciach nad Bebravou.


 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice