Devínska Nová Ves hľadá dodávateľa výstavby vyhliadkovej veže 
Cena je odhadovaná na viac ako 199.860 eur bez DPH.

06.07.2018 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Bratislavská Devínska Nová Ves hľadá dodávateľa stavebných prác v rámci projektu vyhliadkovej veže na Devínskej Kobyle. Verejné obstarávanie na vybudovanie 21-metrovej vyhliadkovej veže v areáli bývalej raketovej základne, ktorá by mala návštevníkom ponúkať výhľady na Alpy či Viedeň, v prípade dobrého počasia až na Zobor v Nitre, zverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Cena je odhadovaná na viac ako 199.860 eur bez DPH. Ponuky je možné predkladať do 25. júla do 9.00 h, otváranie došlých ponúk je naplánované na rovnaký deň od 9.30 h.

Vyhliadková veža, situovaná do výšky 530 metrov nad morom, by sa mala stať na jeseň novou atrakciou hlavného mesta. Podľa plánov devínskonovoveskej samosprávy by sa s prácami mohlo začať v auguste. Mali by trvať zhruba dva mesiace s tým, že verejnosti by nová vyhliadka podľa predbežných odhadov mohla byť prístupná na jeseň. Dostupná by mala byť ako peším, tak cyklistom.

Vyhliadka s pracovným názvom modlivka, keďže sa podobná na pamodlivku zelenú, by mala byť vysoká 21 metrov, teda zhruba ako sedemposchodová budova. Tvoriť ju bude sedem vyhliadok, tie najkrajšie majú ponúkať najvyššie poschodia.

Má to byť verejne prístupná atrakcia, samospráva vstupné neplánuje vyberať. "Náš rozpočet to prežije. Bol som sa pozrieť na vyhliadke za hranicami a tam je kasička na vstupné. Ale neviem, ako by to dopadlo, keby sme takúto kasičku dali na našu rozhľadňu. Ta to radšej nebudeme skúšať," uviedol ešte v máji pre TASR starosta Milan Jambor. Budú tam však výstražné tabuľky, ktoré budú upozorňovať na to, že napríklad v zime bude na vyhliadku vstup zakázaný.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice