Mesto Bojnice vloží do oblastnej organizácie cestovného ruchu 36.000 eur

21.12.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Na snímke pohľad do dvora múzea remesiel Bencovje grunt v Bojniciach 15. februára 2021. FOTO TASR - Radovan Stoklasa.

Bojnice 21. decembra (TASR) - Mesto Bojnice poskytne Oblastnej organizácii cestovného ruchu Región Horná Nitra-Bojnice (OOCR RHNB) 36.000 eur. Na dobrovoľný členský príspevok využije prostriedky z rezervného fondu. Jeho čerpanie schválili mestskí poslanci v rámci štvrtej úpravy rozpočtu mesta na tento rok na svojom rokovaní v decembri.

Samospráva celkovo zapojí do rozpočtu prostriedky z rezervného fondu mesta vo výške 101.000 eur. "Z rezervného fondu sa čerpajú hlavne prostriedky na havarijné stavy, ktoré vznikli na majetku mesta, či už centre voľného času alebo futbalových šatní," načrtla poslankyňa mestského zastupiteľstva Antónia Kováčová Píšová.

Významnou položkou je podľa nej 36.000 eur ako dobrovoľný členský príspevok do OOCR. "Touto dotáciou riešime stav, ktorý nastane po roku 2023, keďže 30.000 eur z príspevku ide priamo na činnosť kultúrneho centra. Čím si môžeme priamo ponížiť príspevok mesta v prospech plánovaných akcií. Ide o bonus, keďže dnes tam peniaze vložíme a o dva roky sa nám dokonca vrátia a zaplatíme z toho časť kultúrnych akcií," dodala.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava