Nitra: Biskup Judák vyslal koledníkov Dobrej noviny do celej diecézy

12.12.2022 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Foto: Sprievodom svetla sa v nedeľu 27. novembra 2022 začalo v Nitre adventné obdobie. Pútnikov prišiel pozdraviť aj nitriansky biskup Viliam Judák (na snímke vpravo). FOTO TASR - Henrich Mišovič.

Nitra 12. decembra (TASR) – V Katedrále – Bazilike sv. Emeráma na Nitrianskom hrade sa na tretiu adventnú nedeľu (11. 12.) zišli tri stovky koledníkov Dobrej noviny z farností Nitrianskej diecézy. Nitriansky biskup Viliam Judák im udelil požehnanie na koledovanie počas nastávajúcich Vianoc a vyslal ich do celej diecézy, informovalo Biskupstvo Nitra.

Koledovanie detí pod názvom Dobrá novina sa na Slovensku po prvý raz uskutočnilo pred Vianocami v roku 1995. Odvtedy sa vydávajú vo vianočnom období skupinky detí a mladých ľudí ohlasovať zvesť o narodení Ježiša Krista v mestách a dedinách na celom Slovensku. Do Dobrej noviny je za Nitriansku diecézu prihlásených približne 110 farností.

Cieľom koledníckej zbierky Dobrá novina je okrem duchovného rozmeru aj získavanie finančných prostriedkov na rozvojové projekty v afrických krajinách. Tento rok poputujú vyzbierané financie na dobročinné projekty v Keni.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol