Snehovú nádielku využili aj na sprevádzkovanie prvých tratí pre bežkárov

12.12.2022 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: rchív TASR.

Vysoké Tatry 12. decembra (TASR) - Snehovú nádielku z uplynulých dní využili vo Vysokých Tatrách a na podhorí aj na úpravu bežeckých tratí. V areáli bežeckého lyžovania Tatraheim sa počas víkendu podarilo upraviť všetky trasy, zatiaľ iba na hladko bez stopy, aby sa zarovnal a vymrzol podklad.

"Upravené sú okruhy Tatraheim, chodník Sibír - Vyšné Hágy, okruh Nová Polianka, ihrisko vo Vyšných Hágoch a tiež trať Gerlachov - Tatraheim," informoval prevádzkovateľ areálu na sociálnej sieti.

Na Štrbskom Plese sa podarilo zasnežiť a upraviť úsek dlhý približne 1,2 kilometra pre oba štýly. V týchto dňoch sprevádzkovali aj Mlynickú lúku na prírodnom snehu. Správca areálu bežeckého lyžovania Snow Peter Mosný však vyzýva na ohľaduplnosť. "Na trati sa môže pohybovať technika, keď ju bežkári uvidia, pre svoju bezpečnosť by mali ihneď opustiť miesto. Pre nás nie je dôležitá ani tak dĺžka tratí ako kvalita. Cez víkend by sme chceli sprevádzkovať aj ďalšie trasy, všetko závisí od počasia. Na Štrbskom Plese v uplynulých dňoch napadlo maximálne 15 centimetrov prírodného snehu," priblížil Mosný.

Bežkársky areál v Mengusovciach by chceli otvoriť pre verejnosť už počas najbližšieho víkendu 17. a 18. decembra. "Zatiaľ sme trate ešte nezačali upravovať, uvidíme, ako sa vyvinie situácia s počasím. Na niektorých úsekoch nám sneh vyfúkal vietor. Koncom týždňa budeme vedieť viac," uviedol starosta Mengusoviec Ján Šoltis.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice