Stará Ľubovňa: Vyučovanie prerušili vo viacerých školách a škôlkach v okrese

09.12.2022 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Stará Ľubovňa 9. decembra (TASR) - Výchovnovzdelávací proces prerušili tento týždeň vo viacerých materských i základných školách v okrese Stará Ľubovňa, dôvodom je zvýšená chorobnosť. Pre TASR to potvrdila regionálna hygienička Mária Mancalová s tým, že mali na tamojšom regionálnom úrade verejného zdravotníctva celkovo hlásených 1249 akútnych respiračných ochorení.

"Chorobnosť tak dosiahla incidenciu 2481,8 na 100.000 osôb a stúpla v porovnaní s predchádzajúcim týždňom o 15,5 percenta. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná vo vekovej skupine nula až päť rokov a najnižšia vo vekovej skupine 60 a viac rokov," konkretizovala Mancalová s tým, že priebeh ochorení bol komplikovaný u 12 osôb.

Vyučovanie v dôsledku zvýšeného počtu chorých detí prerušili na prvom stupni a v 6. triede v Základnej škole (ZŠ) Haligovce a v ZŠ sv. Cyrila a Metoda Stará Ľubovňa sa neučilo vo ôsmich triedach. Úplne zatvorili materskú školu (MŠ) vo Veľkom Lipníku, MŠ vo Vislanke, ZŠ s MŠ v obci Ľubotín a tiež Špeciálnu ZŠ sv. Anny v Starej Ľubovni.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol