Vianočné trhy sa po prestávke vracajú do Dúbravky

07.12.2022 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Na snímke drevený betlehem pred Domom kultúry (DK) Dúbravka v Bratislave 2. januára 2022. FOTO TASR - Jakub Kotian

Bratislava 7. decembra (TASR) - Vianočné trhy sa po prestávke vracajú do bratislavskej Dúbravky. Stánky pred tamojším kultúrnym domom majú byť otvorené od piatka (9. 12.) do soboty (10. 12.) v čase od 10.00 do 20.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Lucia Marcinátová.

"Komornými vianočnými trhmi chceme podporiť spoločné trávenie voľného času so svojimi susedmi a tiež to, aby si Dúbravčania vedeli vianočnú atmosféru trhov vychutnať aj priamo doma v mestskej časti," skonštatoval starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Na vianočných trhoch vystúpia okrem iných skupina Kuštárovci, žiaci Základnej umeleckej školy Eugena Suchoňa či skupina Kochanski. Program obohatí aj Sokoliareň, Minizoo Devín či výstava Adventná kytica v Galérii Villa Rustica.

Vianočné trhy neobídu počas najbližšieho víkendu (9. – 11. 12.) ani mestskú časť Rača. Okrem vianočných koncertov, vystúpení miestnych školákov a škôlkarov či privítania Mikuláša, ktorý príde na vinohradníckom koči, nebude chýbať aktivita Malé darčeky vyrobené veľkými srdiečkami.

"Pôjde o predaj vianočných drobností vytvorených žiakmi zo Základnej školy Tbiliská počas individuálnych stretnutí so špeciálnymi pedagógmi a psychológmi zo školského podporného tímu," priblížil referent komunikácie miestneho úradu Miroslav Vajs. Výťažok z predaja pôjde núdznemu obyvateľovi v Rači.

Vianočné trhy sa po pauze vrátili aj do mestskej časti Petržalka, trvajú do 22. decembra. Advent neobišiel ani bratislavskú Karlovu Ves a bratislavský Ružinov. Vianočné trhy začali už aj na Hviezdoslavovom námestí a Hlavnom námestí v bratislavskom Starom Meste.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice