Slováci po pandémii prejavili záujem o vidiecky turizmus pod hrebeňmi Javorníkov

24.11.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Na snímke záber zo zimnej atmosféry v Hornej Maríkovej. Archív TASR.

Horná Mariková 24. novembra (TASR) – Slováci po zmiernení a následnom zrušení protipandemických opatrení prejavili záujem o vidiecky turizmus pod hrebeňmi Javorníkov. Pre TASR to povedala správkyňa rekreačného zariadenia Rybník v obci Horná Mariková v Považskobystrickom okrese.

Minulá i tohtoročná letná turistická sezóna bola podľa nej pre zariadenie úspešná. Slováci dali prednosť pred zahraničnou dovolenkou pobytom na Slovensku. Pocítili to aj v rekreačnom zariadení Rybník, kde počas posledných dvoch sezón chodili najmä rodiny s deťmi a rezervovali si týždňové pobyty, čo v minulosti nebolo samozrejmosťou. Keďže súčasťou zariadenia je pstruhmi zarybnený rybník, osobitnou klientelou boli športoví rybári.

Rekreačné zariadenie Rybník získalo cenu TOP ubytovacie zariadenie Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) za rok 2021. Súťaž vyhlasuje každoročne Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región.

Zariadenie s kapacitou 32 lôžok poskytuje ubytovanie v štvormiestnych zruboch. Návštevníkov láka aj hubárčenie, pešia i cykloturistika pod hrebeňmi Javorníkov. V zime je k dispozícii neďaleké lyžiarske stredisko SKI Ráztoka.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol