Primátor Levíc  J.Krtík sa oficiálne ujal funkcie

15.11.2022 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Levice 15. novembra (TASR) – Staronový primátor Levíc Ján Krtík sa v utorok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva oficiálne ujal funkcie. Sľub zložilo aj 24 poslancov zastupiteľstva, informovala radnica. Do poslaneckých lavíc sa vrátilo 19 poslancov, ktorí majú skúsenosti z predchádzajúceho volebného obdobia. Počet žien sa v zastupiteľstve znížil zo štyroch na dve.

Ján Krtík stojí na čele mesta od roku 2018. Vo voľbách kandidoval ako nezávislý kandidát. Z celkového počtu 8839 platných hlasovacích lístkov mu svoj hlas odovzdalo 2965 voličov, čo predstavuje 33,54 percenta hlasov. O primátorský post sa uchádzalo šesť kandidátov. Volebná účasť dosiahla 33,43 percenta.

Mestské zastupiteľstvo v Leviciach bude mať 24 poslancov. Voliči rozhodli, že v ňom bude 13 nezávislých poslancov, sedem poslancov za Tím Kraj Nitra, dvaja poslanci zastupujú koalíciu DS, KDH, ODS - Občianski demokrati Slovenska, Spolu, Šanca. Po jednom poslancovi má v levickom mestskom zastupiteľstve SaS aj Hlas-SD, Sme rodina.

Aktuálnou prioritou novozvoleného vedenia mesta bude podľa Krtíka zvládnutie finančnej a energetickej krízy v tomto i budúcom roku. Ďalšími prioritami budú zefektívnenie činnosti mestského úradu a mestskej polície, starostlivosť o čistotu a zeleň v meste, opravy a rekonštrukcie ciest a chodníkov. Vedenie mesta sa plánuje zamerať aj na obnovu budov a areálov základných a materských škôl, športovú a kultúrnu infraštruktúru či rozšírenie pomoci pre ľudí v núdzi a seniorov.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice