Študentské dni nitrianskych univerzít ponúknu množstvo podujatí

07.11.2022 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Na snímke aula Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre: Archív TASR.

Nitra 7. novembra (TASR) - V Nitre sa v pondelok začali tradičné Študentské dni nitrianskych univerzít (ŠDNU). Na pôde Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) potrvajú do 25. novembra.

Ako informovali organizátori, program ŠDNU ponúkne aj tento rok množstvo aktivít. "Zamerané budú nie len na vzdelávanie, ale aj na kultúru, zábavu, umenie, šport či zdravý životný štýl. Súčasťou podujatia budú prednášky, prehliadky, workshopy, kvízy, výstavy, koncerty, súťaže aj športové turnaje," uviedla Jana Černáková z UKF.

V rámci ŠDNU sa budú konať aj Univerzitné kariérne dni, študentská kvapka krvi, Erasmus Village, festival umení Konfrontácie, Klasický silový trojboj SPU vs. UKF, Klobásovica, Rýchlokurz geniality, hokejový zápas tímov oboch univerzít či Večerný beh Nitrou.

Súčasťou študentských dní bude aj tradičné ocenenie študentov pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva. "Program ŠDNU 2022 uzavrie Univerzitný imatrikulačný ples UKF, na ktorom sa študenti budú baviť s hudbou kapiel Hex, Kukyband a Sematam," doplnila Černáková.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava