Rekonštrukcia Angels arény zdražela takmer o pol milióna eur

07.11.2022 | Košický kraj | Autor: TASR

Na snímke Angels Aréna v Košiciach 5. októbra 2019. FOTO TASR – František Iván

Košice 6. novembra (TASR) - Cena za rekonštrukciu a modernizáciu športovej haly Angels aréna v Košiciach zatiaľ stúpla na necelých 3,1 milióna eur. Oproti pôvodne vysúťaženej cene ide o nárast o vyše 450.000 eur. Magistrát pre TASR potvrdil, že očakáva ďalší nárast.

K prvému zvýšeniu došlo na prelome mája a júna, išlo o sumu necelých 174.300 eur. Dôvodom boli dodatočné búracie práce. Ďalší dodatok v sume takmer 280.000 eur podpísali mesto a zhotoviteľ uplynulý mesiac. "Bolo potrebné zrealizovať niektoré práce navyše, ktoré pri projektovaní projektantmi nebolo možné predvídať," uviedol hovorca mesta Dušan Tokarčík. Podľa jeho slov sa napríklad robili základy pod prístavbu a tribúny či fasádne omietky. Došlo aj k oprave poškodenej strešnej krytiny. Zapracovať museli tiež dodatočné požiadavky pamiatkarov.

Mesto tvrdí, že momentálne je ťažké odhadnúť, o koľko sa cena ešte môže zvýšiť. Predpokladá však, že už nepôjde o výrazne vysokú sumu. "Oproti pôvodnému projektu bude potrebné vykonať ďalšie zmeny a dodatočné práce napríklad pri oceľových konštrukciách severnej tribúny," doplnil Tokarčík.

Pôvodná cena za rekonštrukciu budovy, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou, predstavovala takmer 2,64 milióna eur. Zhotoviteľ prevzal stavenisko koncom februára, práce majú byť hotové do konca augusta budúceho roka. Halu by mali využívať športovci, športové kluby, mládežnícke športové organizácie a školy na rôzne druhy športov.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava