M-MARKET je oficiálne spoluvlastníkom košického OC Optima
Šum ohľadom predaja najväčšieho nákupného centra v Košiciach sa zakladá na pravde. 

26.10.2022 | Košický kraj | Autor: Maria Tariskova/OTS

OC Optima už patrí pod spoločnosť Optima HoldCo, ktorú vlastnia SIRS Portfolio fund a Cronos Optima, pričom za Cronos Optima je slovenský holding M-MARKET a.s. Mariana Šufliarskeho. Ide o výrazný krok vpred v rámci stratégie spoločnosti M-MARKET a.s., ktorá je jedným z TOP vlastníkov modernej retailovej plochy na Slovensku.

 

OC Optima je nielen najväčšie nákupné centrum v Košiciach, ale zároveň aj najväčšie mimo Bratislavy. Prebehli všetky právne úkony a OC Optima oficiálne patrí pod Optima HoldCo, pričom jeden z dvoch slovenských spoluvlastníkov je firma Cronos Optima z rozvetveného holdingu M-MARKET a.s. „Kúpou OC Optima upevňujeme pozíciu lokálneho investičného lídra. Z pohľadu výmery moderného retailu s viac ako 200 000 m2 prenajímateľnej plochy sme naplnili náš cieľ a aktuálne sme tretím najväčším vlastníkom a správcom moderných maloobchodných nehnuteľností na Slovensku,“ konštatuje predseda predstavenstva slovenskej spoločnosti M-MARKET, a.s. Marian Šufliarsky a dodáva: „Rozširovanie retailového portfólia však akvizíciou OC Optima nekončí. Aj v turbulentných časoch stále sledujeme realitný trh a vyhľadávame príležitosti.“

 

Po júnovej akvizícii OD Urban v centre Košíc ide o druhé významné košické nákupné centrum, do ktorého holding vstúpil ako vlastník respektíve spoluvlastník. OC Optima má dnes 53 300 m² prenajímateľnej plochy a stojí v mestskej časti Košice Západ. Prvých návštevníkov privítala v roku 2002. Galéria prešla v roku 2009 rokov rozšírením o novú štvorpodlažnú časť a ďalších 16 000 m2 plochy. Nasledovalo menšie rozšírenie o 1 100 m²  pri vstupe do centra.

 

M-MARKET, a.s. je významnou slovenskou investičnou spoločnosťou sídliacou v Lučenci. Charakter jej pôsobenia na trhu je od roku 1997 koncentrovaný najmä v prenájme nehnuteľností, developerských činnostiach, správe a tiež facility managemente. Od roku 2012 spoločnosť M-Market začala prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Prometheus Capital a.s. pôsobiť aj na trhu private equity.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača