Cyklotrasu z Hričovskej priehrady do Kotešovej dokončili

26.10.2022 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Žilina 25. októbra (TASR) – Budovanie cyklotrasy z priehradného múru Hričovskej priehrady do obce Kotešová v okrese Žilina v utorok ukončili. Stavba sedemkilometrového úseku Vážskej cyklotrasy je financovaná z operačného programu IROP v sume 1,047 milióna eur s DPH. TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

Cyklotrasu začali stavať vo februári tohto roka a vedie mimo zóny automobilovej dopravy. V ďalšom úseku Hričovská priehrada – Považský Chlmec v dĺžke zhruba tri kilometre vedie po existujúcich komunikáciách a je dočasne riešená dopravným značením, doplnil vedúci oddelenia cyklodopravy a dopravných stavieb odboru dopravy Úradu ŽSK Peter Mráz.

V Žiline - Považskom Chlmci sa cyklotrasa napája na ďalšiu etapu Vážskej cyklotrasy. "Úsek Považský Chlmec – Žilina, ktorého súčasťou je aj stavba cyklomostu v dĺžke 180 metrov ponad Váh, sa začne realizovať koncom októbra, respektíve začiatkom novembra 2022. V smere od Kotešovej na Bytču sa cyklotrasa napája na ďalšie pripravované úseky Vážskej cyklotrasy Kotešová – Bytča – hranica ŽSK a Trenčianskeho samosprávneho kraja," dodala Lacová.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol