Mesto Poprad začalo s rozšírením a obnovou útulku pre psov

24.10.2022 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Poprad 24. októbra (TASR) - V týchto dňoch sa začali práce na rozšírení a zásadnej rekonštrukcii Mestského útulku v Poprade. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jarka Hlaváčová s tým, že priestor sa vďaka tomu rozšíri na ploche približne 1500 metrov štvorcových. Projekt financuje samospráva zo svojho rozpočtu, pričom náklady sú vo výške 350.000 eur a práce potrvajú zhruba dva mesiace.

"Rozšírením získa útulok šesť objektov po sedem boxov, celkovo teda 42 nových murovaných boxov orientovaných čelnou stranou na juh, aby boli psíky chránené hlavne v zimnom období pred severnými vetrami. Pribudnú tiež štyri nové oplotené výbehy, určené na socializáciu psíkov, hranie a zoznamovanie sa," uviedla hovorkyňa.

Útulok je takmer neustále naplnený na 100 percent, problém
s umiestňovaním psíkov sa týmto rozšírením podľa samosprávy vyrieši a zároveň v ňom dokážu poskytnúť zvieratám omnoho lepšie podmienky na život. Na základe mnohých podnetov od občanov zvažuje mesto pripraviť jeden priestor aj pre mačky.

Kapacita útulku je v súčasnosti 25 kotercov. Najčastejšie umiestnené rasy sú kríženci. Záujem ľudí je podľa Hlaváčovej hlavne o šteniatka a psíkov menšieho vzrastu.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol