V Senici pribudne možnosť alternatívnej dopravy formou zdieľaných bicyklov

24.10.2022 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Ilustračné foto: Archív TASR.

Senica 24. októbra (TASR) - V Senici pribudne možnosť alternatívnej dopravy formou zdieľaných bicyklov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Mesto na projekt s názvom Zdieľané bicykle na území mesta Senica (BIKESHARING) získalo nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške viac ako 570.000 eur.

"Cieľom projektu je motivovať obyvateľov k využívaniu cyklistickej infraštruktúry. Systém bude pozostávať zo 145 bicyklov zaparkovaných v 23 dokovacích staniciach, čo pokryje strategické územie mesta vrátane priľahlých mestských častí," uviedla Moravcová.

Systém zdieľaných bicyklov predstavuje automatizovanú sieť staníc a bicyklov prepojených pomocou softvérového rozhrania. Užívatelia si budú môcť zapožičať bicykel v jednej stanici, užívať ho a následne vrátiť do tej istej či ktorejkoľvek inej v sieti.

"Mesto má snahu realizáciou projektu rozšíriť používanie bicykla ako bežného a bezpečného dopravného prostriedku v rámci mesta. Dostatočnú dostupnosť zabezpečí 23 dokovacích staníc, ktoré budú rozmiestnené tak, aby boli dostupné zo všetkých mestských častí," doplnila projektová manažérka Dana Jurková.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava